EBSCO
útmutató

Belépés PTF-es e-maill címmel és az ETN jelszóval történik.

Sikeres belépés esetén a jobb sarokban megjelenik a Főiskola neve.


A nyelvi beállításokat a jobb felső sarokban lehet megváltoztatni.

Egyszerű keresést a képernyő közepén található mezőben lehet kezdeményezni. Erre az oldalra az Új keresés gombra kattintva mindig vissza lehet térni. (A keresőmező fölötti Adatbázisok kiválasztása hivatkozás több előfizetés esetén ad lehetőséget a szűkítésre.)


A Keresési opciók hivatkozásra kattintva elérhető a Smart Text keresési lehetőség is, amelyben tetszőleges mennyiségű szöveg szókapcsolat, mondat, bekezdés megadható. 

A bal felső sarokban lehet választani a speciális keresési lehetőségek között. A menüpontok többségénél lehetőség van összetett keresésre.

Mindegyik keresési módnál a keresést követően lehetőség van további szűkítésre a képernyő bal oldalán. 

Amennyiben csak azokat a dokumentumokat szeretnénk látni, amelyek hozzáférhetőek, a Teljes szöveg (1) korlátot be kell kapcsolni. (Kattintás a dobozba.) 

A keresési beállítások a baloldali panel felső részében az Aktuális keresés (2) alatt ellenőrizhetőek.

Nagyobb kutatási projektek esetén nagy segítséget jelent, hogy a dokumentum címe mellett található mappa ikon (3) segítségével el lehet menteni az adott dokumentumot egy ideiglenes listába. Az elmentett dokumentumokat a felső menüsor Mappa (4) menüpontja alatt lehet megnézni. 

A dokumentum címére kattintva további bibliográfiai adatokat lehet megtekinteni, a PDF ikonra (5) kattintva pedig a szöveg olvasható.


További használati segédletek: